Menu :

>>> Zdrowa żywność




Żywność ekologiczna... Zdrowo jem, zdrowo żyję! Pożywienie, które codziennie spożywasz, ma ogromny wpływ na stan Twojego ...

>>> Kosmetyki




Jak prawidłowo dobrać kosmetyki? Porady od doświadczonego Kosmetologa! Kondycja Twojej skóry zmienia ...

 

>>> Dobre rady




Sprawdzone rady oraz ćwiczenia dla Ciebie. Znajdziesz tutaj ciekawe tematy np. jak schudnąć przed weselem ? co jest lepsze ...

 Poczuj w sobie piękno !!!



Według lekarzy jedynym sposobem utrzymania zdrowia jest jedzenie tego, na co się nie ma chęci, picie tego, czego się nie lubi i robienie tego, czego by się wolało nie robić.

 Zdrowa Żywność

Pożywienie, które codziennie spożywasz, ma ogromny wpływ na stan Twojego zdrowia! Niestety, większość ludzi nie dostrzega związku pomiędzy pokarmem, który codziennie spożywa, a poziomem samopoczucia i stanem zdrowia.
Wielu z nich większą uwagę przykłada do jakości paliwa, jakie wlewa do baku własnego samochodu... zamiast zwrócić uwagę na pożywienie, które wrzuca codziennie do swojego żołądka!
Człowiek nie powinien jeść wszystkich produktów roślinnych i zwierzęcych, ponieważ wielu z nich nie może strawić. Szczególnie szkodliwe dla ludzi są kilkudniowe produkty wysokobiałkowe, ponieważ zawierają niebezpieczne toksyny. Skażone środowisko i zanieczyszczona żywność może być przyczyną złego samopoczucia i powodować poważne choroby, m.in. układu trawienia, krwionośnego, immunologicznego...

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Żywność ekologiczna... Zdrowo jem, zdrowo żyję! – Według lekarzy niewłaściwe odżywianie się jest przyczyną większości współczesnych chorób cywilizacyjnych – od otyłości poczynając, na nowotworach kończąc. Oto lista przewlekłych chorób, przygotowana przez Specjalistów WHO (Światowa Organizacja Zdrowia), rozwijających się jako skutek niewłaściwego żywienia:
1. Otyłość – według raportu WHO główną przyczyną otyłości jest nadmierne spożycie tłuszczów. Otyłość typu brzusznego przeważnie przyczynia się do rozwoju chorób takich jak: miażdżyca, nadciśnienie, choroba niedokrwienna serca, cukrzyca oraz kamica żółciowa.
2. Choroby układu sercowo-naczyniowego – do tej grupy chorób należą: choroba niedokrwienna serca, miażdżyca i nadciśnienie tętnicze. Rozwijają się zwykle jako skutek nadmiernej otyłości. Czynnikami sprzyjającymi są zbyt duże ilości tłuszczów (szczególnie zwierzęcych), cholesterolu, alkoholu i soli w pokarmie oraz zbyt mała ilość błonnika.
3. Cukrzyca insulino-niezależna – choroba ta spowodowana jest nadmiernym spożyciem węglowodanów (słodycze).
4. Nienowotworowe choroby jelita grubego
5. Kamica żółciowa – choroba ta powstaje wskutek otyłości, kiedy to nadmierna ilość cholesterolu w żółci odkłada się, tworząc kamienie. Dodatkowo rozwojowi kamicy sprzyja niedobór błonnika w pokarmie.
6. Próchnica zębów – choroba rozwijająca się w wyniku nadmiernego spożycia węglowodanów (szczególnie szkodliwe są słodycze).
7. Osteoporoza – choroba ta rozwija się u osób starszych, w wyniku niedoboru wapnia w organizmie. Zapobiegać jej można poprzez spożywanie już w młodości odpowiedniej ilości produktów, zawierających ten pierwiastek (głównie mleko i jego przetwory).
8. Nowotwory 

 

Poznaj najważniejsze korzyści, oferowanej i wyselekcjonowanej dla Ciebie zdrowej żywności od sprawdzonych firm: Premium Rosa, Sante, Apipol:

=  zbilansowana zawartość składników pokarmowych
=  wysoka wartość odżywcza
=  niski stopień przetworzenia
=  brak szkodliwych dodatków oraz konserwantów
=  produkowane bez użycia nawozów sztucznych, antybiotyków i hormonów
=  niemodyfikowane genetycznie
=  najwyższe walory smakowe
=  łagodzenie skutków chorób
=  przyspieszanie procesu zdrowienia
=  oczyszczanie organizmu
=  uzupełnianie niedoborów minerałów i witamin