Poczuj w sobie piękno !!!
Według lekarzy jedynym sposobem utrzymania zdrowia jest jedzenie tego, na co się nie ma chęci, picie tego, czego się nie lubi i robienie tego, czego by się wolało nie robić.
Zdrowa Żywność
Pożywienie,
które codziennie spożywasz, ma ogromny wpływ na stan Twojego
zdrowia! Niestety, większość ludzi nie dostrzega związku pomiędzy
pokarmem, który codziennie spożywa, a poziomem samopoczucia i
stanem zdrowia.
Wielu z nich większą uwagę przykłada do jakości paliwa, jakie wlewa do
baku własnego samochodu... zamiast zwrócić uwagę na pożywienie,
które wrzuca codziennie do swojego żołądka!
Człowiek nie powinien jeść wszystkich produktów roślinnych i
zwierzęcych, ponieważ wielu z nich nie może strawić. Szczególnie
szkodliwe dla ludzi są kilkudniowe produkty wysokobiałkowe, ponieważ
zawierają niebezpieczne toksyny. Skażone środowisko i zanieczyszczona
żywność może być przyczyną złego samopoczucia i powodować poważne
choroby, m.in. układu trawienia, krwionośnego, immunologicznego...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Żywność ekologiczna... Zdrowo jem,
zdrowo żyję! – Według lekarzy niewłaściwe odżywianie się
jest przyczyną większości współczesnych chorób
cywilizacyjnych – od otyłości poczynając, na nowotworach kończąc.
Oto lista przewlekłych chorób, przygotowana przez
Specjalistów WHO (Światowa Organizacja Zdrowia), rozwijających
się jako skutek niewłaściwego żywienia:
1. Otyłość – według
raportu WHO główną przyczyną otyłości
jest nadmierne spożycie tłuszczów. Otyłość typu brzusznego
przeważnie przyczynia się do rozwoju chorób takich jak:
miażdżyca, nadciśnienie, choroba niedokrwienna serca, cukrzyca oraz
kamica żółciowa.
2. Choroby układu
sercowo-naczyniowego – do tej grupy
chorób należą: choroba niedokrwienna serca, miażdżyca i
nadciśnienie tętnicze. Rozwijają się zwykle jako skutek nadmiernej
otyłości. Czynnikami sprzyjającymi są zbyt duże ilości tłuszczów
(szczególnie zwierzęcych), cholesterolu, alkoholu i soli w
pokarmie oraz zbyt mała ilość błonnika.
3. Cukrzyca
insulino-niezależna – choroba ta spowodowana jest
nadmiernym spożyciem węglowodanów (słodycze).
4. Nienowotworowe choroby
jelita grubego
5. Kamica żółciowa
– choroba ta powstaje wskutek otyłości,
kiedy to nadmierna ilość cholesterolu w żółci odkłada się,
tworząc kamienie. Dodatkowo rozwojowi kamicy sprzyja niedobór
błonnika w pokarmie.
6. Próchnica
zębów – choroba rozwijająca się w
wyniku nadmiernego spożycia węglowodanów (szczególnie
szkodliwe są słodycze).
7. Osteoporoza –
choroba ta rozwija się u osób starszych, w
wyniku niedoboru wapnia w organizmie. Zapobiegać jej można poprzez
spożywanie już w młodości odpowiedniej ilości produktów,
zawierających ten pierwiastek (głównie mleko i jego przetwory).
8. Nowotwory
Poznaj najważniejsze korzyści, oferowanej i wyselekcjonowanej dla Ciebie zdrowej żywności od sprawdzonych firm: Premium Rosa, Sante, Apipol:
= zbilansowana
zawartość składników pokarmowych
= wysoka wartość
odżywcza
= niski stopień
przetworzenia
= brak szkodliwych
dodatków oraz konserwantów
= produkowane bez
użycia nawozów sztucznych, antybiotyków i hormonów
= niemodyfikowane
genetycznie
= najwyższe walory
smakowe
= łagodzenie
skutków chorób
= przyspieszanie
procesu zdrowienia
= oczyszczanie
organizmu
= uzupełnianie
niedoborów minerałów i witamin